Et moderne vandrerhjem i Kongsberg

Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen er et moderne vandrerhjem i «SØLV – og  industribyen» Kongsberg. Vi har 25 renoverte rom, alle med dusj/WC, TV og gratis trådløst internett. Rommene kan bestilles som enkelt-, 2-sengs-, 3- 4 sengs-rom eller familierom. Se våre gode tilbud på sommerpriser. Det er også mulig å bestille bare 1 seng i fellesrom – som er et tilbud alle vandrerhjem har. Sengetrekk og håndklær samt vår store frokostbuffet er inkludert i alle våre priser.

Attraksjoner og aktiviteter i byen

Kongsberg er en by med mange severdigheter der gruvetiden står sentralt, men også skihistorien er sterk. Kongens gruve, Kronene i Håvet, Kongsberg kirke fra 1761 (landets største barokk-kirke), Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg Skimuseum, Kongsberg Våpenfabrikks museum og Den kongelige Mynts museum.

Flott tur-terreng i Gruve-åsen kan beskrives som et utendørs museum med kulturminner fra Sølvverkstiden 1624 – 1957. Laagdalsmuseet viser lokal historie og har mange gamle bygninger fra distriktet, og om sommeren er det levende dyr der til glede særlig for barna. Labro-museet viser Numedalslågens historie. 18 hulls golfbane av høy kvalitet ligger få kilometer utenfor byen.

Funkelia er et av landets populære intersportssteder med heisanlegg, half-pipes og preparerte løyper i flott fjell / skogs – terreng. Årlig arrangeres Kongsberg JAZZ – festival i begynnelsen av juli. Vær tidlig ute om du ønsker å bo hos oss!

Beliggenhet

Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen ligger i Kongsberg sentrum, i rolige omgivelser, like ved Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg Kirke og Kongsberg musikkteater, Krona. Nærhet til Sølvets kulturarv, attraksjoner og natur. Kongsbergs sentrale beliggenhet gir kort vei til mange interessante dagsturer. Vi har hage, stort ute-område og gratis parkering. Det er 50 m til ekspressbuss, 500 m til jernbanen. Følg våre skilt på RV40 mot Geilo på vestsiden av elven.